Groningen we komen weer niet op bezoek
Door: Stance
Blijf op de hoogte en volg Stance en Arno
23 Mei 2025 | Spanje, Jaca
zat
Rondje Balloërveld gefietst, het was een tochtje door een natuurlijk landschap, geen activiteiten van landbouw of veeteelt. Dit itt de tochtjes in Overijssel waar we veel langs steriele, gemaaide grasvelden raaigras hebben gefietst, het is nodig zeggen ze maar de natuur wordt er niet interessanter op. We rijden weer door hele kleine gehuchtjes met alweer prachtig gerenoveerde boerderijen. Wat een landelijke sfeer is d
het hier!
zo
Rondje Drouwen richting het oosten. Helaas loopt het fietspad grotendeel door dichte bossen, de wind is koud en het wordt gewoon onaangenaam. Thuis warme thee, dikke sokken aan en een warme douche. Dat brengt ons op een nieuw plan, we bekijken de weersberichten, Groningen we komen alweer niet jouw kant op!We gaan morgen op weg naar het Zuiden, naar Frankrijk en daarna naar Spanje.
ma
De laatste AH boodschappen en via de oostelijke route naar Maastricht, door naar Luik en we komen uit in Libramint-Cheveny. Daar is een gloednieuwecamperplaats van de Franse organisatie Camping-Car-Park. Mooie ruime plekken, alle voorzieningen behalve de douche, we kijken de rest van de dag naar de tennislessen van de jeugd, de handboogschutter met zijn zoontje en de voetbaltraining van de kleintjes. Het is nog wel even uitvinden hoe alles werkt om binnen te komen EN te vertrekken. Alles werkt online, met codes en hoe die te gebruiken, dat is uitzoeken.
Maar deze plekken zijn zeer aan te bevelen, de rest van de overnachtingen in Frankrijk zijn allemaal op dit soort camper plaatsten.
di
Via N-wegen door een glooiend landschap van enorme graanvelden, door dorpjes waarvan je je echt afvraagt waarom woont daar iemand, komen we aan in Chablis (van de wijn). Rondom dit stadje zijn alleen maar wijngaardensoms tegen heel steile hellingen. Door de velden rijden als grote mieren, tractortjes op hoge wielen, veel bedrijvigheid nu. We lopen een allercharmants dorpje in dat alleen maar wijn uitademt, je ruikt het als je langs de talloze domaines, caves en winkels loopt. Alle Franse lekkernijen vind je hier. Echt leuk om een keer te bezoeken. De camperplaats is voortreffelijk, zelfs een heerlijke douche, het loopt helemaal vol tegen de avond.
woe
Daar naar Riom via de N-wegen, weer door een weids glooiend landschap met heel veel graanvelden, we missen de gele koolzaadvelden. Het blijft een goed plan om niet via de payages te rijden, het gaat helemaal goed, weinig verkeer.We bezoeken Riom en als we wat rond lopen worden we door een inwoner van Riom begeleid naar plekken die je normaal niet ziet. Wel heel apart dat deze ‘gids’ ons en een ander paar spontaan meeneemt door Riom. Uiteindelijk beklimmen een toren van waar uit we een uitzicht hebben over een groot gebied, in de verte zien we de Puy de Dome. De camperplaats is weer prima we kletsen wat met andere Nederlanders die op weg naar huis zijn.
do
Nu pakken we de payage, we willen onder Toulouse komen in Rieux-Vloverstre een camperplaats aan de Garonne. Het gaat voorspoedig, eind van de middag kunnen we nog even heerlijk in de zon zitten en na een aantal pogingen openen we de deur van de douche, het blijft zoeken naar oplossingen. Arno haalt alles uit de kast, ben blij dat hij dat doet.
vr
We willen via een landelijke weg naar Jaca rijden, we rijden een bergpas op door een prachtig landschap van steile bergen waarop nog veel sneeuw ligt. Uiteindelijk komen we bij het stoplicht om te wachten op de doortocht door de tunnel van Bielsa. Die tunnel is zo nauw dat je niet met tegenliggers er doorheen kan rijden. We hoeven maar 5 minuten te wachten en rijden zo Spanje in, veel zon, geen regen! In Jaca verblijven we op een camping , veel mensen die Frankrijk ontvluchten vanwege de regen.
We hadden een goed plan bedacht om Aragon te bekijken, hadden een hele toer uitg3ezocht, maar het weer speelt ook nu een rol: vanaf Zaragoza naar het Zuiden is het vanaf het weekend gewoonweg te warm voor ons!Dus we pakken alleen het noordelijke deel van Aragon met zeker heel mooie stadjes en een halfwoestijn gebied. Morgen Jaca bekijken en doorrijden naar Huesca!
26 Mei 2025 - 14:48
Herman:
Wat geweldig Stance en Arno.
Heel veel van de route Z- Frankrijk el noord Spanje.kennen wij ook heel goed.
Jullie hebben nu prachtig weer denken we.
verder een mooie vakantie gewenst.
groetjes Ellen en Herman