de laatste week in Spanje
Door: Stance
Blijf op de hoogte en volg Stance en Arno
26 Mei 2024 | Spanje, Viacamp
Woe 22
Torrebaja we rijden via de AB211 naar de N330 naar een kleine CP tussen de bomen naast het tennisveld. De rit gaat door een weids landschap van hoge bergen in de verte, een natuurlijke omgeving. We lopen even het dorpje in maar daar is echt helemaal niemand te zien.
Do 23
Mirambel vanaf de CP is het tot de volgende CP een droomtocht door een Amerikaans woestijnlandschap. Eerst rijden we door een kloof langs een riviertje, om ons heen hoge rotsen, roodgekleurd en dan weer groene kleine vlaktes met fruitbomen. Na Teruel rijden we de A226 op door een indrukwekkend woestijnlandschap, rode, gele oranje rotsen, het is een Parque Geologique waar we de rotsen zien golven, verticaal als pilaren, rijen gesteente horizontaal, je kan hier zien hoe de aarde gevormd is. Eerst wilden we in Cantavieja gaan staan maar dat lukt niet, de CP was ingenomen door een sporthal, dus afdalen naar Mirambel waar we op een CP langs een weggetje gaan staan. We kijken uit op een geheel gerestaureerd klein dorpje, we lopen er naar toe, de straatjes zijn nauw, je loopt over een paadje van losse stenen, heelongelukkig!
Vrij 24
Caspe aan de Ebro De A226 gaat verder, de woestijn blijft indrukwekkend, her en der in de verte zie je een klein dorpje boven op een berg, zo komen we aan een Castellote, een bergdorp op 900m. Daar is een bakkertje, we stappen door een deurtje naar binnen en de dame legt alle soorten brood, het zijn er 5, die ze heeft voor ons neer op de toonbank, kies maar uit! We pakken het stokbrood dat een beetje bruin is! Dan drinken we hier wat koffie en gaan door naar Alcaniz. Daar hebben we de Lidl en een wasserette gezien, dat gaan we uitproberen. Het werkt prima met wat hulp en een Engelse dame die ons uitlegt hoe het systeem werkt. Binnen ruim een uur is alles gewassen en gedroogd voor vijf euro, gaan we meer doen! De rit via N211 naar Caspe is minder, weer fruitbomen, olijfbomen en wijngaarden die aangelegd worden. In Caspe staan we eerst op de CP in de stad maar dat bevalt niet, het is heet, het verkeer raast langs de plek, we gaan 10 minuten verderop langs de Ebro staan op een P bij een haventje. Echt een leuke plek onder de bomen uitkijkend over het water.
Zat 25
San Esteban de Litera via de N211 naar Fraga, niet interessant, slecht wegdek, maar we vinden brood bij de Lidl in Fraga daar gaat het om. Dan rijden we langs een rivier door een landschap waar aan de linkerkant in de verte grote hoge rotsen liggen, dan hele groene strook met alleen maar fruitbomen, een soort oase. Langs de hele weg staan her en der enorm grote fabrieken waar fruit wordt verwerkt, we rijden naar een CP in Binaced een vreemd soort grasveld ook achter een grote fabriek. Het is heet, de CP heeft stroom en we kunnen alles vullen en lozen, we blijven daar een paar uur staan en rijden dan door naar San Esteban de Litera waar we op een terrassen CP komen te staan, de onderste verdieping staat vol met een groep van 7 campers, het tweede terras is voor ons. We gaan lekker genieten van de zon en schaduw, ook vandaag is het warm.
Zo 26
Viacamp De weg naar de Pyreneeën is definitief ingezet, we gaan nog een dag genieten van de warmte en de droogte besluiten we. 35 km verderop is een CP in Peralta de la Sal , hier is vroeger veel aan zoutwinning gedaan. We rijden over een klein geasfalteerd landweggetje door een landschap van graanvelden, we weten niet wat we zien! Bij het dorpje aangekomen is een keurige CP met betonnen vloer en alle voorzieningen, door een hek rijd je naar binnen. We lopen even naar het pleintje voor de broodnodige cortado en gaan terug naar de camper. Het is erg warm op dit plekje, geen enkele schaduw, dat is niet meer aangenaam. Door op het weggetje naar de N230 die ons uiteindelijk over de grens naar Frankrijk zal leiden. Een half uurtje verder staan we op een CP bij Viacamp bij een Tourist Information. Verder is hier geen dorpje, wat je hier moet doen is wandelen! Morgen dus over de Pyreneeën naar Frankrijk, de koude en regen tegemoet.