Dolomieten, Sottomarina
Door: stance
Blijf op de hoogte en volg Stance en Arno
14 September 2016 | Italië, Sottomarina
ma 12 We rijden richting Cortina d’Ampezzo via de R48, bij de pas van Falzaregocol 2105 m. stappen we uit in weer zo’n indrukwekkend landschap van bergen overal. Terplekke besluiten we een ommetje te rijden via de S244 terug naar Arabba. We willen vandaag nog helemaal ondergedompeld worden in dit landschap, we krijgen er geen genoeg van! Terug in Arabba besluiten we via de R203 een stukje naar het Zuiden te rijden naar Taibon Agordo, een piepklein echt Italiaans dorpje. We zijn uit de sfeer van Oostenrijk en komen in de oude Italiaanse dorpjes met piazza’s met fonteinen, oude kerken, geen Duits meer.
di 13 Richting het Zuiden via Belluno, de A27 richting Sottomarina 40 km onder Venetië. Even op een camping wassen, relaxen in de warmte, nou dat lukt het is hier bloedheet! Eind van de middag pakken we de fiets om naar Chioggia te gaan, klein Venetië wordt het stadje wel genoemd. Het oude deel ligt op een eilandje, op een bruggetje zie je eerst het kanaal met aan weerszijden de gele/witte/roze huizen, de gekleurde bootjes in het water, dit is echt een plaatje uit een reisgids! Dan kom je in de centrale hoofdstraat, een zeer brede straat/plein dat uitkomt bij de haven, alleen voetgangers, fietsers en talloze terrassen aan weerszijden. Overal grote gekleurde gebouwen sommige fraai bewerkt, vele kerken met torens, fonteinen, enorme drukte van mensen die wat drinken en zeer luidruchtig met elkaar praten. Dit is wat je noemt denk ik hét Italië dat je wil meemaken, we gaan op een terrasje zitten, bestellen wat en genieten ruim een uur van de sfeer om ons heen.
woe 14 Vandaag eerst de was afronden, daarna lopen we naar het strand 100m verderop. We willen een duik nemen in de zee, dit plan gaat niet door, het water is niet helder, erg ondiep het ziet er allemaal niet fris uit. Dan maar lekker afkoelen in het zwembad op de camping, heerlijk! ’s Middags gaan we weer naar Chioggia, een terrasje pakken, door straatjes dwalen, het is bloedheet, wat is dit leuk!