laatste fiettocht in de omgeving van De Heurne
Door: stance
Blijf op de hoogte en volg Stance en Arno
10 Juni 2020 | Nederland, Kapelle
Woensdag 10 juni, vandaag fietsen we ten oosten van Aalten daarbij een aantal km over de grens met Duitsland. We rijden door een prachtig parklandschap met groene velden vol gras, graan, mais en groepen hoge bomen, het zou zo uitgetekend kunnen zijn. Ook nu weer veel veeteelt bedrijven, hadden we niet verwacht. We bezoeken de tuin bij landgoed Kotmans van de familie Berenschot. Een bijzondere tuin met niveauverschil waar een nieuwe beek is aangelegd waardoor vele soorten planten en dieren tot hun recht komen, we zien de orchideeën overal staan. Verder is hier het Schrieverspad aangelegd een pad waar langs bomen zijn geplant door bekende personen, bij elke boom staat een bordje met een stukje tekst in de Nedersaksische dialect van die persoon. We lunchen in de tuin op een idyllische plekje midden in de natuur. Verderop bezoeken we Bredevoort een historisch vestingstadje met vele boekwinkels en antiquariaten. We lopen door eeuwenoude straatjes en bewonderen prachtige huizen, zeker de moeite waard om te bezoeken! We sluiten het bezoek bij De Heurne af, morgen gaan we door naar minicamping de Wezel in Diepenheim waar we 4 nachten zullen staan. Het weer wordt beter, de temperatuur gaat stijgen!