2e dag Bergen
Door: stance
Blijf op de hoogte en volg Stance en Arno
26 Augustus 2017 | Noorwegen, Bergen
Dit is wat info over de stad. De zon schijnt, het is warm, t-shirt weer!! We vertrekken om 10.30 met de light rail richting het busstation om vandaar uit met de bus naar de Ulriksbanen te gaan. Deze top (>600m.) is veel minder in trek maar geeft wel een mooier uitzicht en dat klopt helemaal. We kijken eindeloos ver over de inhammen rondom Bergen richting de zee, prachtig! Terug op zeeniveau lopen we naar het stadsdeel Bryggen. Eerst even wat zeggen over het contrast van het stadsbeeld van gisteren en vandaag. Op de Ulriken zagen we enorme cruiseschepen liggen aan de kades en dat heeft direct gevolgen voor de drukte in de stad. De rust is weg, grote groepen toeristen drommen over de kades, vele bussen rijden rond, op het water varen talloze kleine cruisebootjes en ferry’s. We lopen Bryggen in, het houten stadsdeel aan de kade, eerlijk gezegd vinden we het niet zo geweldig, erg toeristisch. Achter dit wijkje liggen straten, pleintjes met gekleurde huizen die veel aantrekkelijker zijn. Terug naar het sentrum, op zoek naar een lunch/diner en we komen weer terecht bij Daily Soup. Vandaag eten we Oranje soep (van zoete aardappel en nog veel meer). Op weg naar het hotel stappen we bij Fantoft uit om na een wandeling van 20 minuten uit te komen in een bos waar een prachtige donkere houten Stavkirke staat.
25-08 Bezoek aan Bergen de op één na grootste stad van Noorwegen. Bergen wordt de stad tussen de zeven bergen, de syv fjell, genoemd. Een van de bergen waaraan de stad deze naam dankt is Fløyen. Van hieruit is er een goed uitzicht over de stad. Om op de top te komen kun je gebruikmaken van een kabeltrein, Fløibanen. De hoogste van de zeven bergen is Ulriken. Bryggen, het middeleeuwse bestuurs- en handelscentrum en de kern van Bergen, ligt aan de baai Vågen en staat nu op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.
26-08 Verrukkelijk weer vandaag, morgen ook nog, ja dat kan in Bergen!! Na een uitstekend ontbijt werk ik mijn foto’s en verslag bij, geen idee of ik de komende week internet zal hebben aan boord. Straks gaan we weer met de light rail naar het vliegveld om dan aan te sluiten bij het gezelschap van de komende week.
Het OV in Bergen is uitstekend geregeld, alles gebeurt via apps, we hebben wel wat opstartproblemen gehad met wachtwoorden maar ook dat lost zich online op. We krijgen zelf refund omdat we per ongeluk 1 24-uurs ticket teveel hadden gekocht!!
Start Cruise Orion: 13.00 lunch onboard and then there will be an optional walking tour of the Bryggen neighborhood in the afternoon, before setting sail at 6:00 p.m.
26 Augustus 2017 - 10:53
Hilde:
Wij waren 30 jaar geleden in Bergen. Toen was het natuurlijk ook al toeristisch, maar die enorme toename van 'meutes' toeristen is wel erg jammer. Gelukkig zijn er nog rustigere alternatieven te vinden! Veel plezier weer!! -
26 Augustus 2017 - 23:21
Elly :
Wat een drukte en veranderingen in Bergen! De allereerste keer dat ik er was, is inmiddels 50 jaar geleden! Toen kon je heerlijk verse vis kopen in een kraampje aan de haven. Je kwam er eigenlijk geen toeristen tegen. Dat is dus wel enorm veranderd.
Nou, spannend weer jullie nieuwe reis, vast heel indrukwekkend. Geniet ervan! -
27 Augustus 2017 - 11:34
Karola Kiel:
Jullie zijn weer op reis met de boot!
Heerlijk hoor! Geniet er van!
Wij vonden de straatjes achter het beroemde deel van Bergen ook veel leuker.