Pinksteren in Friesland
Door: stance
Blijf op de hoogte en volg Stance en Arno
10 Juni 2014 | Nederland, Friesland
We hebben 3 dgn heerlijk gefietst, in Gaasterland, langs de Friese meren, rondje Tjeukemeer.
De tweede dag zijn we verzeild geraakt in een optocht van oude tractoren, de 3e dag komen we steppers tegen die de elfsteden tocht van 240 km steppen! Friesland leeft en is erg actief!
Wat de camperplaats betreft: een heerlijke, echte boerderij plaats, weg van de drukte, midden in het Friese land, met weids uitzicht over de weilanden.
's Morgens rond 10 uur gaan de koeien uit de stal en komen ze nieuwsgierig bij de camper kijken, daarna gaan ze heerlijk grazen.
Indien je iets lekkers bij de koffie wilt, of na het diner een heerlijk toetje, dat is allemaal mogelijk, de gastvrouw maakt het ter plekke klaar, het smaakt heerlijk.
In de boerderij heeft de familie een theekamer gemaakt, samen met een prima voorziening van toilet en een grote douche met wastafels.
Boodschappen doe je in Woudsend of Balk, even 10 minuten fietsen en je vindt alles wat je nodig hebt.
Al met al een prima plek om te verblijven!
13 Juni 2014 - 13:17
Leny:
Wij hebben de eflstedentocht in 6 dagen gefietst en de roerigheid van de steppers en motoren ook meegemaakt , in sommige plaatsen ( b.v. Bolsward waar de start en finish was) was het een en al feest,
we troffen dit enorm mede door het mooie weer natuurlijk!!!