girona
Blijf op de hoogte en volg Stance en Arno
02 Juni 2014 | Spanje, Valencia
Vertrek richting Girona. We willen de stad gaan bekijken, met name de joodse wijk is bekend. Na wat omzwervingen komen we terecht op een camperplaats in het dorpje Quart. We zijn er al vroeg en we horen van Fransen dat we via de Via Verde (fietspad door Spanje gemaakt op een oude spoorlijn) naar Girona kunnen fietsen. Dat doen we dan maar meteen. We lopen die middag een paar uur door het oude deel van de stad, een prachtige kathedraal, mooie stadsmuren, nauwe straatjes, een bijzondere wijk in de stad. Het lopen is voor mij wel heel lastig hier, erg steil allemaal. We fietsen terug naar de camper, koken wat en gaan nadenken over wat nu verder.
070514
Olot wordt de volgende bestemming, een stadje midden in een vulkanen gebied. De weg ernaar toe is prachtig, de bergen zijn helemaal groen, de wegen prima. We verwachten hier wat te kunnen fietsen op wat vlakkere stukken van de Via Verde. Dat is dus een totale mislukking geworden. We dalen in de middag af naar Olot, in een kwartier 400m naar beneden, de hele stad is dicht getimmerd met luiken, dan weer naar boven klimmen! Arno heeft een geweldige conditie, mijn fietsaccu ook! We moeten constateren dat we in dit gebied eigenlijk een auto nodig hebben om al het natuurschoon te bewonderen dat er volop is. We gaan na 1 nacht weer door naar de kust.